Kredit

Želim da saznam informacije o vašim nenamjenskim kreditima.

Za podnošenje zahtjeva za potrošački kredit morate imati stalno zaposlenje u BiH i biti kreditno sposobni. Banka bonitet utvrđuje na osnovu kreditne sposobnosti, kreditne istorije i solventnosti tražioca kredita i drugih učesnika (sudužnika), kao i adekvatnosti ponuđenog kolaterala. Maksimalni iznos kredita je 50.000,00 KM, a maksimalni rok otplate za kredite bez hipoteke ili depozita kao sredstva obezbjeđenja je 120 mjeseci. Ukoliko je kolateral kredita hipoteka, maksimalni rok otplate je 240 mjeseci.

Koji su uslovi vašeg stambenog kredita?

Da biste aplicirali za stambeni kredit morate imati stalno mjesto zaposlenja u BiH i biti kreditno sposobni. Stambeni krediti su namjenski kratkoročni ili dugoročni krediti, čija namjena je finansiranje kupovine stambene jedinice podnosioca zahtjeva za kredit.
Karakteristike: Maksimalan rok otplate kredita je 300 mjeseci;
Omjer hipoteke i traženog iznosa kredita je 1:1;
Isplata se vrši na osnovu kupoprodajnog ugovora;
Isplata u gotovini maksimalno do 30% iznosa kredita (max 30.000,00 KM), a za potrebe zavisnih troškova kupovine.

Koji su uslovi vašeg kredita za refinansiranje?

Da biste aplicirali za za kredit za refinansiranje morate imati stalno mjesto zaposlenja u BiH i biti kreditno sposobnost. Banka bonitet utvrđuje na osnovu kreditne sposobnosti, kreditne istorije i solventnosti tražioca kredita i drugih sudionika (sudužnik), kao i na osnovu adekvatnosti ponuđenog kolaterala.
- Krediti za refinansiranje / zamjenski su krediti namijenjeni za zatvaranje jedne ili više kreditnih obaveza u ZiraatBank ili drugim bankama.
Karakteristike:
Maksimalni iznos kredita 50.000,00 KM, maksimalan rok otplate 10 godina, ukoliko krediti nisu obezbjeđeni hipotekom ili depozitom;
Maksimalan rok otplate 240 mjeseci, ukoliko su krediti obezbjeđeni hipotekom ili depozitom;
Kreditna sredstva se isplaćuju na osnovu potvrde o ostatku duga;
Isplata u gotovini maksimalno do 30% iznosa kredita (max 30.000,00 KM)

Mogu li stambenim kreditom kupiti stan u zgradi koja je u izgradnji?

ZiraatBank BH dd omogućava da klijent aplicira za stambeni kredit kojim bi se finansirala kupovina etažne jedinice koja se nalazi u zgradi u izgradnji, uz uslov upisa predbilježbe založnog prava/zabilježbe prvenstvenog reda založnog prava na etažnoj jedinici. Konačan upis hipoteke na etažnoj jedinici će se izvršiti nakon pribavljanja posebnog ZK izvadka za etažnu jedinicu koja je predmetom kupovine, odnosno, nakon etažiranja.
Ukoliko aplicirate za stambeni kredit za kupovinu stana koji je u izgradnji isti stan može biti predmet obezbjeđanja ukoliko je stepen izgrađenosti 80% i više što se konstatuje u dokumentu urađenom od strane ovlaštenog sudskog procjenitelja za nekretnine. Ukoliko navedeni uslov nije ispunjen možete ponuditi zamjensku hipoteku uz uslov da je omjer traženog iznosa kredita i procjenjen vrijednosti

Koji su uslovi za apliciranje kreditnih sredstava iz kreditne linije Republike Turske za pokretanje privatnog biznisa?

Osnovne informacije o kreditnim linijama Republike Turske možete pronaći na donjem linku: https://www.ziraatbank.ba/bs/kreditna-linija-republike-turske1 Za detaljnije informacije možete se obratiti u najbližu poslovnicu ZiraatBank BH d.d.

Mogu li dobiti kredit za kupovinu nekretnine u inostranstvu?

Ziraat Bank BH dd nastavlja izlaziti u susret našim cijenjenim klijentima stambenim kreditima za kupovinu stanova izvan Bosne i Hercegovine. Za detaljne informacije kontaktirajte našu najbližu poslovnicu.

Šta trebam učiniti da se prijavim za račun prekoračenja?

Možete jednostavno podnijeti zahtjev za prekoračenje tekućeg računa prenosom mjesečnog prihoda u ZiraatBank BH dd uz odobreni obrazac zahtjeva, fotokopiju lične karte i CIPS prijavu za proizvode. Za detaljnije informacije kontaktirajte našu najbližu poslovnicu.

Ukoliko niste pronašli rješenje na našoj web stranici, možete nas kontaktirati.

Niste pronašli odgovor koji ste tražili?
Možete nas kontaktirati.